Založ si blog

Ovocný živý plot.

Josta je kríženec čiernej ríbezli a egreše. Málokto vie, že toto ovocie je vhodné aj ako živý plot, kedže dobre znáša rez a to po celý rok. Veľká výhoda je, že mu nehrozí choroba Šárka, ktorá napadá iné drobné ovocie. Ľahko sa rozmnožuje odrezkami a vyrastie aj do 2 metrov, ak jej to dovolíte. Je nenáročná na pestovanie a môžete využiť aj voňavé lístie na čaj. Manželka vyrába vynikajúci lekvár a ja zasa skvelé vínko. Nedám na Jostu dopustiť, lebo rastie a rodí aj tam, kde sa inému drobnému ovociu nedarilo. Zvládne každú pôdu slnečné miesto aj prípadné tienenie. Ak ju nemáte tak si ju zaobstarajte a neobanujete. Ja ju lacno ponúkam na Bazar sk ak by ste mali záujem, ale aby som neporušil pravidlá zriaďovateľa stránky, nesmiem udávať meno predajcu, tak si to vyhľadajte… Na živý plot je možné použiť aj Goji-Kustovnicu čínsku, ktorá tiež dobre znáša rez, je to krík a je ovocím dlhovekosti, aj tú mám v ponuke. Prajem všetkým záhradkárom veľa peknej úrody a radosti z pestovania v tomto roku 2020.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1706x
Priemerná čítanosť článkov: 1706x

Autor blogu

Kategórie

Archív